Houweling

Houweling este unul din liderii pietei de materiale de umbrire solara din Europa si nu numai.

Inceputuriile Houweling Groep BV, din care face parte Houweling SRL, se afla undeva in anul 1925 cand Cor Howeling sr. a inventat un produs care proteja culturiile aflate in sere si solarii de razele ultraviolete ale soarelui.

In anul 2000, la Deva, se pun bazele unei mici fabrici de procesare a calcarului , care este materia prima pentru fabricarea materialelor de umbrire solara.

In 2007 are loc inaugurarea noi fabrici de la Gurasada , 30 de km departare de Deva, la deschidere fiind prezenti Cor Houweling jr. Directorul General al Houweling Group si Dl. Bolhuisen.

Pe langa materialele de umbrire solara, Houweling mai produce si o gama diversificata de produse avand la baza carbonatul de calciu care sunt folosite la producerea vopselelor lavabile, a adeziviilor ceramici , a furajelor pentru animale si pasari , si a amendamentelor calcaroase.

In prezent Houweling SRL are un numar de 19 angajati , are o cariera de calcar in localitatea Carmazanesti si o capacitate de productie de 5000 de tone pe an.

Produsele Houweling SRL