Previne și corectează carența de zinc

Tecnokel Amino Zn

Compoziție
Aminoacizi „L” liberi6%
Zinc (Zn)8%
Chelatat EDTA

Corectează și previne carența de zinc

Determină creșterea rezistenței la stres termic

Tecnokel Zn este un biostimulator ce aduce culturii un aport de aminoacizi și totodată corectează și previne eventualele carențe de zinc. Utilizat în perioadele de creștere activă, datorită aminoacizilor și zincului din compoziția sa determină o creștere a rezistenței la stres termic a plantelor.
Zincul este esențial în formarea de auxine ce au rol în reglarea creșterii și alungirea tulpinii, are rol în activarea enzimelor, este implicat în procesul de formare a clorofilei și a carbohidratilor și intervine în procesul de transformare a amindonului în zaharuri.

Fiind un element imobil, carența de zinc se manifestă în primul rând pe frunzele tinere, prin apariția clorozei, în special între nervuri și a petelor necrotice la marginea și vârful frunzelor.

Alte manifestări ale carenței de zinc includ: frunze tinere mici și deformate, internodii scurte, înflorire și ramificare redusă.
Aplicare radiculară: Tecnokel Zn se poate aplica și radicular la pomii fructiferi astfel: la puieți o doza de 5-15 ml/pom; la pomii tineri 15-50 ml /pom si la pomii maturi 50-150 ml/pom.

Aplicare foliară

CulturaMomentul aplicăriiDoza recomandată
PorumbÎn faza de 4-6 frunze1,5-3 L/HA
Cereale paioaseLa înfrățire1,5-3 L/HA
Sfeclă de zahărLa faza de 4-6 frunze și 8-10 frunze1,5-3 L/HA
Pomi fructiferi, Viță de vieSe aplică primavara după înfrunzire. Nu se aplică în perioada înfloritului1,5-3 L/HA
LegumeDe la stadiul de 4-8 fruze până înainte de înflorit1,5-3 L/HA