Biostimulator foliar și radicular cu fosfor și potasiu

Controlphyt Pk

Compoziție
Fosfor (P)30%
Potasiu (K)20%
pH4

Induce sinteza de fitoalexină

Nu necesită timp de pauză

Sursă concentrată de fosfor și potasiu

Activează rezistența naturală a plantelor la ciuperci patogene

Controlphyt PK se poate aplica foliar în doză de 1-3 L/ha, prin fertirigare în doză de 5-10 l/ha, prin îmbaierea radacinior în soluție cu o concentrație 3% (300ml la 10 litri apă) sau prin îmbaierea trunchiului la pomi în soluție cu o concentrație 5% (500 ml la 10 litri de apă).

Controphyt PK nu se aplică în amestec cu substanțe care au concentrație mare de cupru, sulf, uleiuri minerale, calciu sau care au pH>8.

Aplicare foliară: 1-3 L/ha.

Aplicare radiculară: 5-10 L/ha.

CulturaMomentul aplicării
Afin, coacăzAplicați tratamente foliare după dezmugurit și repetați 3-4 saptamani mai tarziu. Adițional mai pot fi efectuate două tratamente atunci când condițiile de mediu sunt favorabile apariției bolii.
TomateSe aplică tratamente foliare, ce pot începe la 6 saptămâni de la semănat sau imediat după plantare. Se pot aplica la un interval de 5-10 zile. Este necesară o acoperire cat mai bună a plantelor.
ArdeiSe recomandă efectuarea înainte de plantare a unei imersii a răsadurilor într-o soluție a cărei concentrații să fie de 0,3%, urmată de tratamente foliare aplicate începănd din saptămâna a două de la plantare pentru a combate această boală.
PepeniSe recomandă aplicarea de tratamente preventive la interval de o saptămână cu un volum de soluție calculat în funcție de marimea plantelor. Este necesară o bună acoperire a plantelor.
Se recomandă efectuarea înainte de plantare a unei imersii a răsadurilor într-o soluție a cărei concentrații să fie de 0,3%, urmată de tratamente foliare aplicate începând din săptămâna a doua de la plantare pentru a combate această boală.
CapșuniÎnainte de plantare cu cel mult 24 de ore se imersează 15-30 min stolonii

Plantații anuale: Se recomandă începerea tratamentelor foliare la 2-3 săptămâni de la plantare și se repetă la un interval de 30-60 zile dacă sunt înregistrate condiții de mediu favorabile dezvoltării patogenului.

Plantațiile perene: începeți aplicarile primăvara când plantele își reiau creșterea activă. Se recomandă începerea tratamentelor foliare la 2-3 săptămâni de la plantare și se repetă la un interval de 30-60 zile dacă sunt înregistrate condiții de mediu favorabile dezvoltării patogenului. Frecvența mai mare a tratamentelor se va face în cazul culturilor cu varietăți susceptibile la atacul patogenului, sau în cazul unei presiuni de infecție ridicate.

Aplicările trebuie să înceapă când 10% din flori sunt deschise și se continuă la intervale de 7-14 zile pe perioada creșterii fructelor în funcție de presiunea de atac a patogenului.
Viță de vieSe folosește în tratamente preventive. Pe perioada în care vița de vie manifestă sensibilitate maximă se vor face tratamente preventive la fiecare 7-10 zile.
Măr, PărAplicați atunci când apar condițiile favorizante pentru aceste boli și continuați la interval de 30-60 zile. Frecvența mai mare a tratamentelor se va face în cazul culturilor cu varietați susceptibile la atacul patogenului, sau în cazul unei presiuni de infecție ridicate.
Se aplică după căderea petalelor la interval de 10-14 zile.
CartofSe aplică tratamente preventive după 6 săptămâni de la plantare. Se aplică la un interval de 5-10 zile în funcție de presiunea de infecție. Se recomandă o acoperire cat mai bună a culturii.
Prun, cais, cireș, piersicAplicați atunci când apar condițiile favorizante pentru aceste boli și continuați la interval de 30-60 zile.
Legume (ceapa, usturoi, morcov, salata, spanac, telina, brocoli, conopida, varza…)Se fac tratamente preventive la 7—10 zile. Este necesară o acoperire cat mai bună a culturii.

 

Nu amestecați cu produse care au concentrație mare de sulf, cupru, uleiuri minerale, calciu sau au un pH bazic (>8)