Previne și corectează carența de fier

Tecnokel Amino Fe

Compoziție
Aminoacizi „L” liberi6%
Fier (Fe)6%

Previne și corectează deficiența de fier

Îmbunătățește starea nutritională a culturilor

Fierul este un element esențial pentru sinteza clorofilei și are rol în procesul de fotosinteză. Technokel Amino Fe aduce și un aport de aminoacizi ajutând plantele să depășească mai ușor perioadele de stres.

Doza și frecvența aplicărilor depind de cultură, stadiul de  dezvoltare și severitatea carenței. Dozele maxime sunt recomandate pentru plante mature. Daca aplicați pe plante tinere sau puieți utilizați doza redusă.

La pomi fructiferi Technokel Amino Fe se aplică la sol în zona sistemului  radicular primavara la pornirea în vegetație folosind doze de 5-15 ml/pom la plantații tinere, 15-20 ml/pom la pomii tineri și 20-30 ml la pomii maturi.

La vita de vie se aplică 2-3 ml/butuc la plantatii tinere si 4-5 ml/butuc după intrarea pe rod.

La legume și plante ornamentale aplicările radiculare se fac atunci când plantele se află în faza activă de creștere cu o doza totala de 5-10 L la hectar.  Dacă se aplică prin fertirigare, doza recomandată  se aplică eșalonat în mai multe treceri.

Foliar la legume și plante ornamentale Technokel Amino Fe se aplică in concentrație de 0,2-0,3% (200-300 ml la 100 L apă).

Aplicările foliare sunt recomandate pentru corecțiile rapide de fier, iar aplicările la sol sunt recomandate numai în cazul unor deficiențe mari de fier.