Previne și corectează carența de magneziu

Tecnokel Amino Mg

Compoziție
Aminoacizi „L” liberi6%
Magneziu (Mg)6%
Chelatat EDTA

Corectarea și prevenirea carențelor de magneziu

Crește rezistenșa la stres și ajută la o recuperare mai rapidă după perioade de stres

Tecnokel Amino Mg este un biostimulator pe baza de aminoacizi și magneziu ce determină o creștere a rezistenței plantelor la factorii de stres și prevenirea și corectarea eventualelor carențe de magneziu.

Constituient principal al moleculei de clorofila, magneziul intervine direct în procesul de fotosinteză. De asemenea ajută la transportul zaharurilor în plantă, determină o maturare uniformă și îmbunătățește absorbția și transportul fosforului în plantă.

Tecknokel Amino Mg este recomandat pentru toate culturile. Aplicarea foliară ajută la o corectie rapidă a carențelor de magneziu și se recomandă a fi efectuată în perioadele de creștere activă a plantei.

Aplicare foliară

CulturaMomentul aplicăriiDoza recomandată
Floarea soarelui, Porumb, SoiaÎn faza de 4-6 frunze0,6-1,2 L/ha
Cereale păioaseLa alungirea paiului și la apariția frunzei stindard0,6-1,2 L/ha
RapițăLa faza de 4-6 frunze și la alungirea tulpinii0,6-1,2 L/ha
Sfeclă de zahărLa faza de 4-6 frunze și apoi la 10-15 zile dacă este necesar0,6-1,2 L/ha
Ardei, Tomate, Vinete, Pepeni, CastravețiLa faza de 4-6 frunze și apoi la 10-15 zile dacă este necesar1,5-2,5 L/ha
Mazăre, FasoleCând plantele au 15-30 cm și la 10-14 zile dacă este cazul.1,5-2,5 L/ha
Broccoli, Conopidă, Varză, SalatăLa 10-14 zile de la transplantare sau la semnalarea carenței1,5-2,5 L/ha
CeapăLa începutul creșterii intense a foliajului și apoi în intervale de 14 zile1,5-2,5 L/ha
MorcoviCând planta are 10-15cm. Se repetă la 10-14 zile daca este cazul1,5-2,5 L/ha
Pomi fructiferiDupă căderea petalelor.1,5-2,5 L/ha
Fructe de pădureÎnainte de înflorit. Se repetă la 30 zile dacă este cazul.1,5-2,5 L/ha
Viță de viePrimele frunze până înainte de înflorit sau la formarea boabelor.1,5-2,5 L/ha
Flori și plante ornamentaleCând suprafața foliară este bine dezvoltată1,5-2,5 L/ha

În cazul deficienței severe de magneziu, pentru culturile de legume, pomi fructiferi și viță de vie doza recomandata este 3-4 L/ha.